Týden v číslech

Foto: rawpixel, Pixabay / CC0

Klesající nezaměstnanost, rekordní produkce piva a prohra Slavie ve čtvrtfinále Evropské ligy. Téměř každý článek publikovaný Rádiem Praha obsahuje procento, věk, částku peněz nebo nějakou jinou hodnotu. Podívejte se na uplynulý týden očima čísel.

Foto: rawpixel,  Pixabay / CC0
Pondělí

3%

byla aktuální nezaměstnanost v březnu. Bez práce bylo 227.000 lidí, což je nejnižší březnová hodnota od roku 1997. Oznámil to dnes Úřad práce. K poklesu nezaměstnanosti přispívá mimo jiné postupný rozjezd sezonních prací.

Úterý

21 300 000

hektolitrů piva vyrobily loni tuzemské pivovary. Za rekordním zvýšením produkce stálo hlavně pivo určené na vývoz, u kterého se meziročně zvýšila výroba o 11,8 procenta.

Foto: Couleur,  Pixabay / CC0
Středa

3%

nárůstu zaznamenaly meziročně spotřebitelské ceny. Například brambory byly v březnu oproti předchozímu roku dražší téměř o 75 procent. Zdražily také pekárenské výrobky a obiloviny, máslo nebo elektřina.

Čtvrtek

0:1

prohrála pražská Slavie v Evropské lize s londýnskou Chelsea. Slávisté dlouho drželi se špičkovým klubem Premier League krok, nakonec podlehli na domácí půdě gólem v 86. minutě, když se hlavičkou prosadil Marco Alonso.

Pátek

75

let uplynulo od narození písničkáře a básníka Karla Kryla. Zemřel v roce 1994.

Sobota

17

fakult Univerzity Karlovy představilo kurzy celoživotního vzdělávání, včetně seminářů Univerzity třetího věku.

Neděle

60

slaví folk-rockový písničkář Vlasta Redl.