Bad Time for Gentlemen - nová deska Monkey Businnes

Matěj Ruppert a Tereza Černochová, foto: oficiální prezentace Monkey Business

Skupina Monkey Businnes vydala po třech letech novou desku - Bad Time for Gentlemen. Poprvé na něm zpívá Tereza Černochová.

Foto: Warner Music Czech

Monkey Businnes desku pokřtili tento týden v pražském Lucerna Music Baru. Odehráli tu poslední tři koncerty, kterými uzavřeli podzimní část turné Maximum Power!.

Monkey Business patří mezi nejúspěšnější české kapely nového tisíciletí. Skupinu založil multiinstrumentalista a producent Roman Holý. Debutové album kapela vydala v roce 2000. Monkey Business na desce opět experimentují s novými vlivy. V první písni kapela zabrousila k muzikálům a velkým bigbandům, jinde zase přičichla k jazzu.

Tereza Černochová vystřídala Tonyu Graves

Matěj Ruppert a Tereza Černochová,  foto: oficiální prezentace Monkey Business
Tereza Černochová v roce 2016 vystřídala Tonyu Graves, která se rozhodla věnovat sólové kariéře. Podle recenze na serveru idnes přináší Tereza jinou barevnost než dosud Tonya Graves. Nicméně její hlas a zpěv Matěje Rupperta se také dobře pojí, takže jde o změnu výraznou, ale ne zas tak převratnou.

Kapela má celkem sedm členů. Důvodem, proč v šestičlenné mužské části skupiny Monkey Business, která na scéně působí od roku 2000, nikdy neřešili žádnou personální změnu, je podle Černochové kamarádství i mimo pódium.

Tereza Černochová se však posledních koncertů kvůli zdravotním problémům nezúčastní. Při vystoupení ji nahradila právě bývalá členka Monkey Business Tonya Graves. Jako host pak vystoupila herečka a zpěvačka Anna Fialová nebo letošní vítězka soutěže SuperStar Tereza Mašková.

Oblečky z vlajky i voňavých stromečků

Monkey Business,  foto: Tomáš Adamec,  ČRo
Monkey Business se na koncertech představují v netradičních kostýmech. Před lety například vystoupili v kostýmech ušitých z ruské a americké vlajky. Letos zvolili úbory s obrázky různých hmyzích parazitů.

Kapela oslavila letos osmnáctiny velkým koncertem v Žlutých lázních. Tady vystoupila ve střídmějších bílých jednoduchých oblecích, které ozdobila voňavými stromečky do aut.