Česko na talíři: Pivo
Pivo vaříme už víc jak 1000 let. V Česku je skoro 600 pivovarů, od těch velkých tradičních, až po malé minipivovary. Na jednoho Čecha připadá 286 vypitých půllitrů piva. K výrobě jednoho půllitru je třeba dvou až čtyř litrů vody, tři šištice chmele, 2400 zrníček sladu ze sta klasů ječmene a dva a půl gramu tekutých kvasnic. Je to sytý nápoj, proto mu říkáme tekutý chléb. Víte, co znamená, že je pivo spodně kvašené? Kde se pěstuje český chmel? Jak správně čepovat české pivo? Za jak dlouho natočí pivo správný výčepní? A co je k pivu nejlepší zakousnout? Tak tedy: Pojďme na jedno!
Související
-
Česko na talíři
Jak se připravují speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké jsou druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?