Deník ze Sydney: Hilgertová obhájila zlato z Atlanty

Česká kajakářka Štěpánka Hilgertová obhájila v olympijském finále zlatou medaili z Atlanty. Dvaatřicetiletá svěřenkyně trenéra a manžela Luboše Hilgerta díky vynikajícímu výkonu ve druhé jízdě vyhrála s náskokem téměř pěti sekund před Francouzkou Brigitte Guibalovou. Pro Českou republiku získala v Sydney první zlatou medaili. Irena Pavelková skončila na pátém místě, když doplatila na nevydařené první kolo.

V závodu na tratích 1,5 km plavání, 40 km na kole a 10 km běhu v okolí opery v Sydney získal triatlonista Jan Řehula pro Českou republiku bronzovou medaili z olympijských her. Další český reprezentant Martin Krňávek skončil na 13.místě a Filip Ospalý závod vzdal v cyklistické části.

Skifař Václav Chalupa skončil druhý ve své rozjížďce a v úterý bude o postup do semifinále bojovat v opravách.

Český reprezentant David Kostelecký obsadil v olympijské střelbě na trap šesté místo.

Český stolní tenista Petr Korbel vstoupil do olympijské soutěže ve dvouhře vítězstvím nad Chetanem Babborem z Indie 3:1 na sety. Jeho dalším soupeřem ve skupině C bude v úterý Novozélanďan Peter Jackson.

Čeští atleti si v neděli závěrečnou předolympijskou přípravu zpestřili na mítinku v Brisbane. Desetibojaři si vyzkoušeli disk a běh na 110 metrů překážek a světového rekordmana Tomáše Dvořáka v obou disciplínách pokořil Roman Šebrle. Nejhodnotnější výkon z českých reprezentantů předvedla tyčkařka Daniela Bártová, která skočila 440 centimetrů. Netradiční trať 600 metrů si zaběhli půlkaři Roman Oravec a Helena Fuchsová, která dokonce časem 1:24,82 vytvořila nejlepší český výkon historie.