Zprávy se Sydney: 24. září

Mužík se kvalifikoval do pondělního semifinále 400 metrů překážek



Český reprezentant Jiří Mužík vyhrál na olympijských hrách čtvrtý rozběh na 400 metrů překážek a postoupil do pondělního semifinále. Halový mistr Evropy ve štafetě na 4x400 metrů zvítězil v čase 50,11 sekundy, když v závěrečných metrech předstihl o pět setin favorizovaného Američana Erika Thomase, který závěr vypustil.



Boxer Kraj porazil Američana Andersona a je ve čtvrtfinále OH



Český boxer Rudolf Kraj dnes porazil v druhém kole olympijského turnaje váhové kategorie do 81 kilogramů Američana Olandu Andersona 13:12 na body a po dramatické bitvě si zajistil postup do čtvrtfinále. Ve svém druhém vystoupení v Sydney se Kraj ve středu utká s Nigerijcem Jegbefumerem Albertem, a pokud vyhraje, získá medaili. Boxer Kraj vyřadil Američana a sahá po olympijské medaili.



Bikera Kořínka na olympijské trati udolalo vražedné tempo



Jediný český zástupce v dnešním olympijském závodě horských kol Radim Kořínek v cíli nevěděl, jestli má být spokojen, nebo zklamán. Po patnáctém místě ve Světovém poháru v Lausanne, kde dokázal ujet několika špičkovým závodníkům, se namlsal. Ale v Sydney skončil až na konci třetí desítky.



Zápasník Švec prohrál a byl vyřazen ze soutěže



Marek Švec prohrál v olympijském turnaji v řecko-římském zápase ve váze do 97 kilogramů duel s šestinásobným mistrem světa Gogim Koguašvilim z Ruska v poměru 2:3 a byl ze soutěže vyřazen.



České akvabely byly se čtrnáctým místem v povinné sestavě spokojeny



Akvabely Soňa Bernardová a Jana Rybářová figurují na olympijských hrách v Sydney po technickém programu v kvalifikaci soutěže dvojic na čtrnácté pozici. České duo dnes dostalo od rozhodčích známku 31,033 bodu a obsadilo čtrnácté místo, přičemž do úterního finále postoupí dvanáct párů. V pondělí je na programu volná sestava, po které vykrystalizuje dvanáctka postupujících. "Počítaly jsme, že skončíme patnácté jako v kvalifikaci. V našem sportu je to stejné jako v krasobruslení a polepšit si u rozhodčích o jedno místo, to už je úspěch," řekla Soňa Bernardová. S Janou Rybářovou by chtěly v pondělní volné sestavě ještě o jeden stupínek výš.



Diskař Libor Malina neuspěl v olympijské kvalifikaci



Diskař Libor Malina obsadil v olympijské kvalifikaci až 25. místo a pondělní finále se uskuteční bez jeho účasti. Na postup do finále bylo dnes potřeba hodit alespoň 62,72 metru, český reprezentant se však v třetí sérii dostal pouze na 60,83. V letošním roce už přitom dokázal opakovaně přehodit hranici 63 metrů. Předepsaný limit 64,00 překonalo pouze sedm vrhačů. Nejdelším výkonem 68,15 se v kvalifikaci prezentoval obhájce prvenství a čtyřnásobný mistr světa Lars Riedel z Německa.