Miss ČR 2003 je Lucie Váchová

Zleva 1. vicemiss Klára Medková, Miss ČR 2003 Lucie Váchová a 2. vicemiss Markéta Divišová, foto: ČTK

Česká republika má od soboty novou královnu krásy. Miss České republiky pro rok 2003 se stala osmnáctiletá studentka gymnázia z Příbrami Lucie Váchová. Královna krásy se v Česku volila už po patnácté. První obnovená soutěž krásy se konaly ještě v socialistickém Československu v roce 1988.

Zleva 1. vicemiss Klára Medková,  Miss ČR 2003 Lucie Váchová a 2. vicemiss Markéta Divišová,  foto: ČTK
Soutěž o nejkrásnější dívku české republiky se těší už tradičně velké oblibě. V sobotu usedly k televizním obrazovkám, na kterých probíhal přímý přenos z brněnského Boby centra čtyři miliony diváků. O titul mezi sebou soutěžilo dvanáct finalistek. První disciplínou je módní přehlídka, následuje volná disciplína a promenáda v plavkách. Po mnohdy rozpačitém průběhu v minulých ročnících letos pořadatelé vypustili rozhovor s finalistkami. Jak už bylo řečeno, Miss České republiky se stala osmnáctiletá studentka gymnázia v Příbrami, Lucie Váchová. Jen pro zajímavost, pětatřicetitisícová Příbram je rodištěm už druhé české královny krásy. První byla před pěti lety Kateřina Stočesová. Co všechno o nové české miss víme....třeba to, že měří 178 centimetrů, váží 59 kilogramů a její míry jsou, jak jinak, 90-60-90. Víme také to, že její oblíbené jídlo jsou ovocné knedlíky a hruškový džus, oblíbený sport skok o tyči a mužský idol Bruce Willis. Prozradila na sebe i to, že jejím talismanem je sbírka čtyřlístků. Jaký osud čeká novopečenou miss? Většina z jejích předchůdkyň skončila ve světě modelingu. Poslední federativní miss Michaela Maláčová se stala mluvčí Občanské demokratické strany. Jak změnilo vítězství v soutěži o královnu krásy její život?

 Miss ČR 2003 - osmnáctiletá hnědoočka,  plavovláska a studentka gymnázia z Příbrami Lucie Váchová,  foto: ČTK
"Těžko říci, co by bylo, kdybych se Miss nestala. Určitě to můj život nějak nasměrovalo. Možná jiným směrem, než kdybych jen studovala pracovala a podobně",říká Michaela Maláčová.

Letošní ročník volby miss byl do jisté míry poznamenán aférou spojenou s Miss 2001 Dianou Kobzanovou. Ta se nechala nahá fotit do erotického časopisu. Za sérii fotografií měla Kobzanová dostat pět milionů korun. Prezident soutěže Miloslav Zapletal v sobotu oznámil, že Kobzanové byl pro hrubé porušení smlouvy titul Miss odebrán.