Soutěž Česko hledá SuperStar sleduje každou neděli 3 miliony diváků

Již několik týdnů každou neděli usedá k televizním obrazovkám kolem tří milionů diváků, kteří sledují soutěže Česko hledá SuperStar. Z původních několika tisíc adeptů, kteří prošli sítem konkurzu jich zůstala finálová desítka.

Již několik týdnů každou neděli usedá k televizním obrazovkám kolem tří milionů diváků, kteří sledují soutěže Česko hledá SuperStar. Z původních několika tisíc adeptů, kteří prošli sítem konkurzu jich zůstala finálová desítka.

České televize se dosud vyhýbaly programům tzv. reality show. Po úspěchu, který provází pěveckou soutěž Česko hledá SuperStar, se to možná změní. Soutěž začala ve Velké Británii a přinesla senzační úspěch. Její vítěz Will Young prodal za týden neuvěřitelných 1 milion 200 tisíc kusů desek. Mezi nejsledovanější pořady se SuperStar zařadila i v Německu, Spojených státech, Norsku, Polsku, Francii či Jižní Africe. Teď dorazila do Česka. Už několik týdnů mohou diváci sledovat a teď už místo poroty i ovlivňovat volbu své pěvecké hvězdy. Včera je nikdo neznal, dnes si ně lidé na ulici ukazují. K soutěži však patří i poražení a tak jsme mohli vidět i slzy těch, kteří neuspěli. Porota je v prvním kole vyřadila a mnohým i pochroumala svými výroky sebevědomí. Příkladem budiž dnes již proslulá Anna, přezdívaná česká Dajdou. I když její zpěv považovala porota za hrozný, její tvář se dnes dívá ze stovek billboardů. Jak uvádí mluvčí televize Nova Dan Plovajko, soutěž splnila očekávání.

"My jsme hledali vhodný formát reality show dlouhodobě a Česko hledá SuperStar byla podle našeho názoru tím nejvhodnějším a nejlepším formátem pro uvedení reality show na český trh. Sledovanost je skvělá."

Kolik se přihlásilo celkem soutěžících a kolik lidí přenosy sledovalo?

"Do první řady soutěže Česko hledá SuperStar se přihlásilo 3261 uchazečů a sledovanost tohoto pořadu se blíží 3 milionům diváků. Podíl na sledovanosti dosahuje vysoko přes 60 procent."

V rámci soutěže diváci hlasují a vybírají své favority. Kolik lidí v průměru hlasovalo?

"Do doby, než se na televizní obrazovce objevila tato soutěž, tak hlasování diváků se v průměru pohybovalo 150 tisíc až 200 tisíc hlasů u jednotlivých formátů jak na televizi Nova, tak i na ostatních televizních kanálech v České republice. Pořad SuperStar přišel s absolutním fenoménem, kdy se do hlasování zapojuje až tři čtvrtě milionu hlasů během hodiny a půl hlasování."

Máte možnost sledovat, jak se soutěžící vyrovnávají s popularitou i nervozitou?

"Samozřejmě máme, protože zejména teď s tou poslední desítkou jsem v každodenním kontaktu. Oni každý týden přijíždějí do Prahy v úterý ráno a společně s námi tráví celý týden až do neděle. Myslím, že zatím to zvládají skvěle. On je to pro ně velký nápor. Musí se velmi intenzivně vždy připravovat na živý nedělní koncert, což je pro ně něco nového a velmi náročného. Standardně televize připravuje živé přenosy v délce 1,5 hodiny měsíce dopředu. Tady mají týden co týden pouze čas na to, aby se připravili. Do toho mají doprovodné programy a samozřejmě musejí si zvykat i na zájem médií. Myslím, že zatím to zvládají velmi dobře."

A co čeká na vítěze? Samozřejmě sólová deska a pokud bude hlasování velmi těsné, mohou mít toto štěstí i první dva finalisté. Ale zřejmě se neztratí ani ostatní. Jak píše tisk, jedna z nejpopulárnějších českých zpěvaček Lucie Bílá hodlá finalisty soutěže angažovat ve svém divadle v muzikálech. Řada lidí z českého showbyznysu považuje její rozhodnutí za skvělý obchodní tah, neboť tyto hvězdy jsou alespoň prozatím levnou i když už dobře známou pracovní silou.