Vánoční recepty
1. Bramborový salát
Suroviny:
- cca 1 kg brambory
- 3 - 4 mrkve
- 1 konzerva sterilovaného hrášku
- sterilované sladkokyselé okurky
- 6 vajec
- cibule
- 1 majonéza (250 g)
- 1 lžíce hořčice (plnotučné)
- sůl, pepř
Postup:
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Mrkev vaříme v osolené vodě do měkka, vejce uvaříme na tvrdo a vše necháme vychladnout, aby se nám po smíchání s majonézou salát nezkazil.
Po vychladnutí všechny suroviny nakrájíme, přidáme hrášek, pokrájené okurky a nadrobno nakrájenou cibuli dle chuti. Vše smícháme, osolíme, případně opepříme, spojíme majonézou a pro vylepšení chuti přidáme hořčici. Nejlepší je nechat salát do druhého dne v chladu uležet, výrazně se tím zlepší jeho chuť.
spustit audio
Související
-
České Vánoce
Radio Praha International připravilo vánoční stránky, díky kterým se můžete seznámit s tradičním pojetím vánočních svátků či si vyzkoušet některé z klasických receptů.