Vánoční recepty

Foto: Ondřej Tomšů

1. Bramborový salát

Foto: Barbora Němcová

Suroviny:

  • cca 1 kg brambory
  • 3 - 4 mrkve
  • 1 konzerva sterilovaného hrášku
  • sterilované sladkokyselé okurky
  • 6 vajec
  • cibule
  • 1 majonéza (250 g)
  • 1 lžíce hořčice (plnotučné)
  • sůl, pepř

Postup:

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Mrkev vaříme v osolené vodě do měkka, vejce uvaříme na tvrdo a vše necháme vychladnout, aby se nám po smíchání s majonézou salát nezkazil.

Po vychladnutí všechny suroviny nakrájíme, přidáme hrášek, pokrájené okurky a nadrobno nakrájenou cibuli dle chuti. Vše smícháme, osolíme, případně opepříme, spojíme majonézou a pro vylepšení chuti přidáme hořčici. Nejlepší je nechat salát do druhého dne v chladu uležet, výrazně se tím zlepší jeho chuť.

klíčové slovo:
  • České Vánoce
spustit audio

Související

  • České Vánoce

    Radio Praha International připravilo vánoční stránky, díky kterým se můžete seznámit s tradičním pojetím vánočních svátků či si vyzkoušet některé z klasických receptů.