Vyberte nejlepší krajanskou koledu!

Tradiční vánoční setkávání nám i letos komplikuje pandemie. České školy a spolky navzdory tomu nacvičení koled nevzdaly. Oceňte ty nejzdařilejší!

Projekt „ Krajanská koleda“, který se zrodil v loňském roce v době pandemie a měl za cíl propojit v dobách nejrůznějších omezení české krajany po celém světě, měl velký úspěch. Do výzvy, kterou podpořil zmocněnec pro krajany pan Jiří Krátký, se zapojily české školy a krajanské spolky z 16 míst ze všech možných koutů světa, od Sydney přes Londýn, Paříž, Brusel po Bogotu a San Francisko. Celkem k nám doputovalo na čtyři desítky videí a audionahrávek.

Na základě vašich přání, ohlasů a návrhů, jsme se rozhodli i letos zaštítit akci „ Krajanská koleda“. Bohužel i letos secvičení, nastudování a nahrání koled komplikují v řadě zemí protiepidemická opatření. Přesto už k nám první videa dorazily. Na vaše nahrávky čekáme do 14. prosince. O den později je zveřejníme na našem krajanském FB @krajanenet. A vy se budete moct zapojit do hlasování o nejlepší nahrávku. Tři videa s nejvíce lajky od nás dostanou věcné dárky.

A samozřejmě stejně jako v loňském roce vznikne jedna společná nahrávka písně „ Půjdem spolu do Betléma“.

Těšíme se na vaše koledy.

klíčové slovo:

Související

  • České Vánoce

    Radio Praha International připravilo vánoční stránky, díky kterým se můžete seznámit s tradičním pojetím vánočních svátků či si vyzkoušet některé z klasických receptů.