Zpěvačka Helena Vondráčková se vdala

Helena Vondráčková s Martinem Michalem, foto: ČTK

Populární česká zpěvačka Helena Vondráčková se v sobotu v kapli hradu Karlštejn provdala za podnikatele, o dvanáct let mladšího Martina Michala. Zatímco Vondráčková se vdávala podruhé, pro jejího manžela se jedná už o pátou zkušenost.

Helena Vondráčková s Martinem Michalem,  foto: ČTK
Místo, kde se bude obřad konat, bylo do poslední chvíle pod nejvyšším utajením, neznala je prý ani většina svatebních hostů. Ti se začali sjíždět už ráno k domu Vondráčkové v Řitce u Prahy, kde před branou střeženou bodyguardy čekalo několik televizních štábů, fotografové a novináři. Mezi přijíždějícími hosty nebyly žádné hvězdy z pódií ani televizních obrazovek, přátelé ze showbyznysu dorazili až na svatební večírek v luxusním řiteckém klubu.

Po dvanácté hodině přijel před dům Vondráčkové autobus pro hosty. Z garáže vyjely rychle za sebou čtyři identické limuzíny. Dvě měly na poznávací značce jméno Helena, dvě Martin. Svatby v hradní kapli se zúčastnili jen novomanželé a svědci Petr Salava a Zuzana Baudyšová, ředitelka Linky bezpečí. Při obřadu zazněly písně z muzikálů Noc na Karlštejně a Starci na chmelu. Kastelán vzal pak Helenu a Martina do Svatováclavské kaple, což je zcela výjimečné, a tam mohli udělat svatební fotografie.

Helena Vondráčková s Martinem Michalem,  foto: ČTK
Svatební hostina se konala v nijak luxusní restauraci Pod dračí skálou, přímo pod hradem. Když před objektem zastavil vůz se jménem Helena, vystupovala z něj blondýna v šatech barvy šampaňského. Nebyla to však pravá nevěsta, jen Vondráčkové dvojnice. Doprovázel jí manžel svědkyně Michala, astrolog Antonín Baudyš. "Sranda musí být," prohlásil bývalý ministr, proslavený střelbou v letadle. Při obědě pro třicítku hostů se podávala zvěřina, hlavním chodem byly srnčí medailonky. Exkluzívní práva na focení a zpravodajství ze svatby prodala Vondráčková, po vzoru největších světových celebrit, bulvárnímu tisku.

Svatební veselice pokračovala v obci Řitka u Prahy, kam se sjelo asi 300 lidí. Tam přijel například Karel Gott, Felix Slováček, Hana Zagorová a Štefan Margita i mnoho dalších populárních osobností. Mezi nimi však chyběl Vondráčkové bratr Jiří, který má vůči ženichovi Michalovi silnou averzi. Vadí mu, že bývalý majitel letecké společnosti Air Terrex a fotbalových klubů v Xaverově a v Kladně byl před časem podezřelý z podvodů, když měl ručit za obrovské úvěry neexistujícím majetkem. V letech 1996 a 1997 strávil Michal rok a půl ve vazbě.