Česko na talíři: Zákusky

Dnes vstoupíme do sladkého světa, respektive cukrárny. Českým vynálezem jsou rakvičky. Jsou ze žloutkového těsta, které se pečením ve formičce nafoukne a uvnitř zůstane rakvička dutá. Dá se naplnit třeba pařížskou šlehačkou. Je to desert, který pečeme už skoro 100 let. K dalším oblíbeným dezertům patří kremrole, věnečky a větrníky. V mnoha z nich najdete i voňavý český rum. Navštivte české cukrárny a hledejte svého vítěze!

Autoři: Patrik Rozehnal , Barbora Navrátilová
klíčová slova:
spustit audio

Související

  • Česko na talíři

    Jak se připravují speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké jsou druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?