Buggyra se bude letos znovu prát o stupně vítězů

David Vršecký, foto: www.buggyra.com

Stáj Buggyra znovu vyráží do boje o nejvyšší příčky evropského poháru tahačů. Za volantem se v letošní sezóně představí David Vršecký a trojnásobný mistr Evropy Němec Gerd Koerber.

David Vršecký,  foto: www.buggyra.com
Vršecký chtěl kromě evropského poháru přijmout ještě jednu výzvu - zajet v trucku značky Buggyra světový rychlostní rekord. Nastaly však problémy.

"Já i auto jsme připravený. Z naší strany není problém, pouze řešíme kde to zajet. Musí být rovný úsek zhruba 12 km, aby se na měřený úsek dokázalo akcelerovat z obou stran. V této rychlosti utíkají metry strašně rychle a díky tomu potřebuje dlouhý úsek. Jedná se o frankfurtu nebo nějaké dálnici u nás."

Třicetiletý pilot objasňuje, jaké by při rekordním pokusu mohly nastat komplikace.

"Je problém, že truck od 260-ti km rychlosti může mít takový vztlak, že by dokázal zvednout 11 tun. On váží vlastně jenom 4,8 tuny, takže musí být perfektně odvedená aerodynamická práce. Máme odzkoušeno v tunelu 280 km/hod vcelku v pohodě, takže já věřím, že "třístovku" bychom dokázali zvládnout."

Hlavním cílem tak pro Davida Vršeckého bude boj o medailové příčky v letošním osmidílném seriálu EP. Na které okruhy se nejvíce těší?

"Jeden z nejoblíbenějších je německý Nürburgring, další je Most, protože to je doma, je tu spousta známých. Na jednu stranu je to možná trochu svazující, loni se mi povedlo dvakrát druhé místo s tím, že to občas vypadalo i na předjetí. Já věřím, že letos se to povede."

Autor: Jan Hloch
klíčové slovo:
spustit audio