Česko na talíři
Poznat dobře Česko znamená poznat i typickou českou kuchyni. Ta dnes prožívá renesanci. Restaurace a hospody nabízejí tradiční česká jídla, která mají vztah k regionu a jsou připravená z kvalitních surovin. Jak se připravují tradiční speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké se servírují druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?
nejnovější články
-
Vítejte na vánočních trzích! Cukroví, velké tak na jedno sousto, je česká specialita
Vítejte ve středověké Praze na Staroměstském náměstí. Jsou tu jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě. Českou specialitu, cukroví, si pečeme sami.
-
Česko na talíři: Koláče. Mají i svůj mezinárodní den
Koláče mohou být velké jako mince, nebo měřit až 30 centimetrů. Velké koláče jsou jako malé obrazy, každý je originál. Mezinárodní den koláčů připadá na 23. ledna.
-
Česko na talíři: Kachna. Sváteční jídlo, které proniklo i do moderní gastronomie
Kachna je svátečním jídlem, patří k nedělnímu obědu, ke slavnostním chvílím, oslavám a vánočním svátkům. Nejlépe se k ní hodí houskový knedlík a dušené červené zelí.
-
Česko na talíři: Knedlíky jsou český národní poklad
Knedlíky jsou český národní poklad. Výborné jsou s různými druhy omáček. Nejrozšířenější je houskový knedlík. Zvláštní kategorií jsou pak knedlíky sladké.
-
Česko na talíři: Tradiční bramborák
Bramborák s česnekem a majoránkou je oblíbenou pochoutkou, kterou nabízí každá správná česká restaurace. Jednoduše se připraví i doma.
-
Česko na talíři: Kulajda
Proč se kulajdě říká kulajda a jaké houby do ní patří a jaké ne? Všechno se dozvíte v dalším dílu kulinářského seriálu Česko na talíři.