Česko na talíři
Poznat dobře Česko znamená poznat i typickou českou kuchyni. Ta dnes prožívá renesanci. Restaurace a hospody nabízejí tradiční česká jídla, která mají vztah k regionu a jsou připravená z kvalitních surovin. Jak se připravují tradiční speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké se servírují druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?
nejnovější články
-
Zabijačkové hody. Vepříka umíme zpracovat od čumáčku až po ocásek
Období na sklonku zimy patří zabijačkám. Jejich původ sahá až do středověku. Lidé si dopřávali jitrnice, prejt, guláš, polévku, ovar, tlačenku. A my vám je taky nabídneme.
-
Vítejte na vánočních trzích! Cukroví, velké tak na jedno sousto, je česká specialita
Vítejte ve středověké Praze na Staroměstském náměstí. Jsou tu jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě. Českou specialitu, cukroví, si pečeme sami.
-
Česko na talíři: Koláče. Mají i svůj mezinárodní den
Koláče mohou být velké jako mince, nebo měřit až 30 centimetrů. Velké koláče jsou jako malé obrazy, každý je originál. Mezinárodní den koláčů připadá na 23. ledna.
-
Česko na talíři: Kachna. Sváteční jídlo, které proniklo i do moderní gastronomie
Kachna je svátečním jídlem, patří k nedělnímu obědu, ke slavnostním chvílím, oslavám a vánočním svátkům. Nejlépe se k ní hodí houskový knedlík a dušené červené zelí.
-
Česko na talíři: Knedlíky jsou český národní poklad
Knedlíky jsou český národní poklad. Výborné jsou s různými druhy omáček. Nejrozšířenější je houskový knedlík. Zvláštní kategorií jsou pak knedlíky sladké.
-
Česko na talíři: Tradiční bramborák
Bramborák s česnekem a majoránkou je oblíbenou pochoutkou, kterou nabízí každá správná česká restaurace. Jednoduše se připraví i doma.